top of page

Súkromný pobyt nie je luxus, ale nevyhnutnosť

Pobyt v soľnej jaskyni je originálnou, účinnou a čisto prírodnou metódou zvanou haloterapia.


Nasýtený vzduch v jaskyni vytvára mikroklímu, ktorá má mimoriadne pozitívny vplyv pri liečení širokého spektra ochorení a výrazne podporuje imunitný systém, tak u detí ako aj u dospelých.

Vďaka veľkému množstvu soli na malej ploche sú výsledky po opakovaných pobytoch v soľnej jaskyni dokonca rýchlejšie ako po pobyte pri mori.


V našej soľnej jaskyni sa nachádza 14 ton himalájskej soli na stenách a 3 tony soli z Mŕtveho mora na podlahe na ploche cca 20m², túto intenzitu pocítite ihneď po vstupe do miestnosti.


Ďalší výrazne pozitívny vplyv soľnej jaskyne spočíva v tom, že vdychovaný soľný aerosol vysušuje mikrobiálne bunky patogénnych mikroorganizmov, ktorých sa telo zbavuje formou uvoľňovania hlienov z dýchacích ciest. Tento jav sa označuje ako samočistiaci proces organizmu.


Po prvých intenzívnych návštevách sa môžu objaviť príznaky nádchy alebo angíny, no v skutočnosti sa vám len prečisťujú dýchacie cesty a zbavujú sa usadenín.

Zároveň je potrebné zdôrazniť pozitívny vplyv mikroklímy v soľnej jaskyni na stabilitu imunitného systému, čo predstavuje veľmi dôležitý preventívny faktor v rámci chrípkových a vírusových ochorení.


Vďaka tomu, že ako jediní na Slovensku ponúkame výhradne súkromný pobyt v soľnej jaskyni, môžete priaznivé pôsobenie soli využívať nielen ako prevenciu, ale aj pri objavení sa nádchy alebo iných respiračných ochoreniach. Táto možnosť by neprichádzala do úvahy v prípade, že by sa okrem vás v jaskyňi nachádzal niekto cudzí.

Našim cieľom je maximalizovať ozdravovacie účinky, ktoré ponúka slané ovzdušie a dopriať Vám možnosť v kľude si oddýchnuť v kruhu rodiny či priateľov.




Soľná jaskyňa je vybavená špeciálnym filtračným systémom, ktorý sa spúšťa po každom vstupe a zabezpečuje výmenu vzduchu.

Aj keď v soli väčšina baktérií nemôže prežiť, preventívne používame na dezinfekciu prostredia medzi jednotlivými vstupmi germicídnu lampu. Toto žiarenie likviduje baktérie a ich spóry, plesne a mikroorganizmy, zabezpečuje sa tak ochrana ďalších návštevníkov.


Soľ v našej jaskyni pochádza z ružových soľných baní z Pandžábskej oblasti Pakistanu, ktorá je známa svojou vysokou kvalitou. Stabilná relatívna vlhkosť v soľnej jaskyni je v rozmedzí 40 - 60%.

Ideálna vlhkosť vzduchu je u nás udržiavaná pomocou studničky, v ktorej cirkuluje slaná voda.


Pre deti máme k dispozícii hračky vyrobené z Bio plastu, ktoré sú nielen ekologické, zdravotne nezávadné a recyklovateľné, ale aj hračky príjemné na dotyk, vhodné aj pre najmenšie deti.




Pre efektívny účinok haloterapie odporúčame 10 sedení v krátkom časovom intervale.


Po takejto intenzívnej kúre sú návštevy 1x za 7 – 14 dní považované za dostatočné na dosiahnutie stabilnej imunity.


Pobyt v soľnej jaskyni nevykazuje kontraindikácie. Napriek tomu odporúčame záujemcom s onkologickým ochorením alebo so zvýšenou činnosťou štítnej žľazy prvý vstup do jaskyne konzultovať s ošetrujúcim lekárom.







1,598 views
bottom of page