top of page

Kedy si dopriať ozdravovaciu klasickú masáž?

Či už sedíte celý deň v práci alebo ste mamičkou v domácnosti, boľavý chrbát a stuhnutosť svalov sa nevyhýba takmer nikomu.


Vziať si pauzu od práce a života je niekedy skutočne nevyhnutné, čo väčšina ľudí prehliada. Masáž je účinným prostriedkom na relaxáciu nielen po fyzickej, ale aj psychickej záťaži.


Klasická masáž patrí medzi základné masáže, pôsobí preventívne, ale aj liečebne. Patrí k najobľúbenejším masážam svojho druhu pre širokú oblasť jej liečivých účinkov a zároveň malú záťaž organizmu.


Ak ste na masáži ešte nikdy neboli, alebo ak ste na masáži neboli už mesiace, dokonca roky, odporúčame na začiatok zvoliť práve ozdravovaciu klasickú masáž.


Vykonáva sa pomocou masírovania mäkkých častí svalov rôznymi mechanickými pohybmi, ktoré prinášajú lokálne uvoľnenie.


Uvoľnenie svalstva je jedným z hlavných účinkov klasickej masáže, zároveň odbúrava napätia a stres, čím prináša úľavu celému organizmu.


Mnohokrát je príčinou bolesti hlavy zablokovaná chrbtica alebo stuhnuté svaly šije a pravidelná masáž je skvelý spôsob ako tento problém zmierniť až úplne odstrániť.

O tom, v akých intervaloch by ste mali masáž absolvovať, rozhoduje viacero faktorov – okrem iného napríklad životný štýl, držanie tela, pohybové návyky, dostatok či nedostatok vhodného pohybu i to, akým spôsobom zaťažujete určité svalové skupiny.


Po masáži Vám masér na základe vášho aktuálneho stavu navrhne prípadný liečebný plán.


340 views
bottom of page